Jagode za Delhaize uzgaja belgijsko gazdinstvo Royakkers, a celokupan proces – od čuvanja mladica u hladnim komorama do ručne berbe zrelih plodova – odvija se u Belgiji, u optimalnim uslovima.
Važna prednost po kvalitet jeste što se jagode odmah nakon berbe pakuju direktno u kartonske posudice, čime se smanjuje broj manipulacija i čuva maksimalan kvalitet – čak i u ambalaži od kartonu.
Kupci mogu, putem QR koda na pakovanju, da pristupe informativnoj veb-stranici sa podacima o poreklu jagoda, metodama održive proizvodnje, pričom o lokalnom proizvođaču i receptima sa jagodama.
Ukoliko se ovoj inicijativi priključi više proizvođača, ušteda plastike bi mogla da dostigne čak 52.000 kilograma godišnje, navodi se u saopštenju kompanije.
Učestvujući u inicijativi Science Based Targets (SBTi), Delhaize se obavezao da do 2030. smanji svoj karbonski otisak u lancu za 45% u odnosu na 2018. godinu.
Priredila: InStore redakcija
Foto: Delhaize