Summi1
Summit2

Otvorena savremena kantina za zaposlene fabrike Gorenje Valjevo

AKTUELNO

Srbija

23.08.2023

Gorenje Valjevo otvorilo je novu kantinu za sve svoje zaposlene. Ovaj projekat, u koji je uloženo više od 700.000 evra, ima za cilj poboljšanje uslova rada zaposlenih i stvaranje boljeg radnog okruženja, a realizovan je uz podršku kolega iz Gorenje Gostinstva iz Slovenije.

Otvaranjem kantine posao je dobilo i 30 ugostiteljskih radnika različitih profila.

Kantina je izgrađena u okviru nove fabričke hale Valjevo 3 i opremljena je najsavremenijim kuhinjskim aparatima i uređajima koji ispunjavaju najviše tehnološke standarde i normative u pripremi kvalitetnih, ukusnih i zdravih obroka, saopšteno je iz kompanije.

Ova kantina je rezultat kolektivnog zalaganja za unapređenje radnih uslova, kao i dogovora i saradnja između menadžmenta i sindikata. Izuzetno nam je drago što je naša inicijativa prihvaćena i ostvarena na najbolji mogući način. Ovakva saradnja između poslodavca i sindikata nije tako česta u Srbiji, pa smo izuzetno ponosni na sve što ostvarujemo ovde u Valjevu, izjavio je Slobodan Stanojlović, predsednik sindikata Gorenje doo Valjevo, iz samostalnog sindikata metalaca Srbije. 

Kantina će raditi u skladu sa relevantnim standardima kao što su HAC-CP, ISO14001 i ISO45001, a svi tehnički i higijenski uslovi će biti strogo poštovani, uključujući i adekvatno zbrinjavanje organskog otpada u skladu sa zakonom, navode iz kompanije. Među dobavljačima namirnica nalazi se i značajan broj onih iz Valjeva i okoline, a svi dobavljači su prošli kontrolu kvaliteta, na čemu će se redovno insistirati i u budućnosti. 

Ponosni smo što naša kantina podiže lestvicu kada je reč o organizovanoj ishrani zaposlenih u Srbiji, i radujemo se što ćemo našim kolegama pružiti prijatno mesto za obedovanje, koje će osim kvalitenih obroka omogućiti i stvaranje snažnijih veza u našem kolektivu, saopštili su ovim povodom iz uprave fabrike Gorenje Valjevo.

Kapacitet kantine omogućava pripremu preko 3.000 obroka dnevno, a zaposlenima će svakodnevno biti dostupno sedam različitih menija. Meniji će biti raznovrsni i prilagođeni godišnjim dobima, uključujući između ostalog i voće, povrće, čajeve i sokove i druge namirnice, a izbor menija je koncipiran tako da se oni neće ponavljati u periodu od mesec dana.

U cilju bolje organizacije rada kantine, primeniće se sistem prednarudžbine obroka, a kantina će biti otvorena za sve tri smene. 

Izvor: InStore 
Foto: Gorenje