Summi1
Summit2

ZLATIBORAC - TO SMO MI

PROMO

Promocije

16.05.2023

Kompanija Zlatiborac je osnovana s idejom da se kroz neprekidnu modernizaciju i primenu savremenih tehnologija, zadrži tradicionalan koncept proizvodnje zlatiborskih suvomesnatih proizvoda.

Specifičnost regije i klimatskih uslova sela Mačkat, prirodan proces sušenja mesa na ruži vetrova i dimljenja na bukovom drvetu, uz primenu jedinstvene recepture, doprineli su da se izdvojimo ne samo na domaćem, već i na inostranim tržištima. 

Poslovni proces se odvija u okviru savremenih kapaciteta i opreme, na 40.000 m² proizvodnog prostora, uz ispunjavanje najvažnijih standarda i sertifikata za kvalitet i bezbednost hrane: HACCP, IFS, EAC. Proizvodni portfolio se neprekidno unapređuje, a sadržan je u dve kategorije, trajnih i polutrajnih suvomesnatih proizvoda. Proizvodi su dostupni u tri vrste pakovanja, vakuumu, rinfuzu i zaštitnoj atmosferi. Tokom dve protekle godine „Zlatiborac” je lansirao više novih proizvoda: pileću barenu kobasicu sa sirom, mediteran salamu, piknik salamu, planinski kulen, zlatiborski pršut, mortadelu sa maslinama, suvosoljeni vrat, pečenicu i slaninu, rolovanu dimljenu slaninu.

Zlatiborac brend se posebno izdvaja po komparativnim prednostima u odnosu na konkurenciju, te u segmentu „slajs-pakovanja“, o čijim funkcionalnim benefitima neprekidno edukuje svoje potrošače, zauzima lidersku poziciju na tržištu. Kao proizvođač, Zlatiborac je jedini koji svoje suvomesnate proizvode seče tanko i koso.

Godinama unazad, „Nemačko poljoprivredno društvo”, kao vodeća evropska institucija za bezbednost i unapređenje kvaliteta hrane nagrađuje zlatiborac proizvode najvišim ocenama i medaljama za kvalitet. Ova posebna nagrada dodeljuje se proizvođačima koji su u prethodnih pet godina ostvarili natprosečan uspeh u takmičenju, a Zlatiborac je prva kompanija s naših prostora koja je dobila ovo važno priznanje. Kontinuirana posvećenost kvalitetu proizvoda i stalna ulaganja u tehnološki proces koji prati važne svetske standarde u prehrambenoj industriji doneli su „Zlatiborcu“ ovo svetsko priznanje koje jasno govori da su tradicionalne recepture sušenja suvomesnatih delikatesa sinonim za kvalitet i na svetskom tržištu. Do kraja 2022. godine dodeljeno je ukupno 95 zlatnih i 40 srebrnih medalja.

U Zlatiborcu danas radi više od 650 ljudi koji svojom marljivošću i posvećenošću doprinose ostvarivanju korporativne misije, negujući vrednosti integriteta, doslednosti, usmerenosti na rezultate i kreativnosti. U dodiru tradicije i jedinstvenog prirodnog ambijenta nastali su izvorni proizvodi., a u kompaniji ponosno ističemo: Тradicija je garancija našeg umeća, a priroda izvor naše snage. Živeti u skladu s prirodom jedna je od osnovnih odrednica naše korporativne kulture.

U godinama koje dolaze, nastavićemo da ostvarujemo naše ciljeve u povećanju obima proizvodnje, povećanju udela na domaćem i inostranom tržištu, u osvajanju novih tržišta, unapređenju kvaliteta i bezbednosti proizvoda, uz očuvanje životne sredine. Misija „Zlatiborca“ je stvaranje stabilne, organizovane i snažne kompanije, koja će stalnim inovacijama, ulaganjem u kvalitet, tehnologiju, opremu, edukaciju i obuku zaposlenih, stvoriti proizvod koji će svojim sveobuhvatnim karakteristikama odgovoriti potrebama i željama zahtevnih savremenih potrošača, poručuju iz kompanije Zlatiborac.