Svi Ledo proizvodi koji pripadaju ovoj kategoriji sadrže maksimalno 110 kcal, 10g šećera i 3,5g zasićenih masnih kiselina po obroku.
Nutritivno optimizovani, proizvodi spajaju odgovornost i ukus, osiguravajući roditeljima sigurnost izbora, a deci proizvod koji se uklapa u njihove svakodnevne navike, navodi se u saopštenju kompanije.
Naš cilj je bio jasan: stvoriti proizvode koje deca vole i istovremeno roditeljima omogućiti sigurnost i dati im poverenje u proizvod koji će ponuditi svojoj deci – sladolede koji ne samo da oduševljavaju ukusom nego i zadovoljavaju i najstrože nutritivne kriterijume, izjavila je Dijana Buzjak, rukovodilac projekta "Kreirano za decu" i product menadžer Adriatics za King i Kids za Adriatics klaster.
Glavni predstavnik kategorije "Kreirano za decu" jeste naš novi proizvod Ledo Medo štapić, rezultat strastvenog rada, kreativnih ideja i inovativnog pristupa razvoju novog proizvoda. Ledo Medo štapić izrađen je od pažljivo odabranih sastojaka, s prirodnim aromama i bojama, pri čemu je istovremeno postignuto željeno bogatstvo ukusa i vizualni efekt. Prilikom razvoja, velika pažnja posvećena je postizanju balansa prepoznatljivih ukusa koje deca vole, žvakaće gume i vanile. Ledo Medo predstavlja inovaciju u asortimanu kroz karakterističan oblik i atraktivan koncept kako bismo omogućili odgovorno uživanje u omiljenim poslasticama našim najmlađima, dodala je Katarina Varga, rukovodilac projekta razvoja sladoleda Ledo Medo.
U sklopu konferencije za medije, održana je i panel diskusija na kojoj su učestvovale stručnjakinje Dunja Molnar, Marija Andrijašević, Mirja Zupčić i Sonja Švajhler. Panelistkinje su govorile o uravnoteženoj ishrani, ulozi deserta u ishrani, fizičkoj aktivnosti i postizanju i usvajanju zdravih navika od najranije dobi, a bez uskraćivanja užitka u ukusnom sladoledu kao povremenoj poslastici.
Naši sladoledi s oznakom "Kreirano za decu" razvijeni su prema strogo definisanim internim nutritivnim kriterijumima koje su razvili naši nutricionisti uzimajući u obzir standarde sigurnosti hrane, nacionalnih smernica za ishranu i međunarodnih prehrambenih smernica i standarda. Smatramo da deca mogu povremeno uživati u ukusnom sladoledu kao poslastici i da naši proizvodi sa oznakom "Kreirano za decu", kad se konzumiraju u umerenim količinama, mogu da budu deo pravilne ishrane, izjavila je Dunja Molnar, menadžerka za nutricionizam Adriatic klastera.
Panelistkinje su naglasile ključnu ulogu roditelja u suptilnoj edukaciji i formiranju zdravih prehrambenih obrazaca, podstičući ih na to da budu uzori, uključuju decu u pripremu hrane, razgovaraju o hrani kroz igru i kreiraju pozitivno okruženje za obroke. Zaključeno je da kvalitetna priprema, planiranje, strpljenje i doslednost u primeni ovih načela vode dugoročnom zdravlju i pozitivnom odnosu prema hrani, uz naglasak na zdravlje i na podsticanje fizičke aktivnosti od malih nogu.
Priredila: InStore redakcija
Foto: Ledo