IN STORE  in your country  
SRBIJA
Svet
11.02.2019.

SVET

Počelo testiranje novih standarda za bezbednost hrane

To uključuje, između ostalog, opis aktivnosti koje moraju doprineti bezbednosti proizvoda u celoj organizaciji, kao i kako i kada se te aktivnosti sprovode...

Praksa testiranja novih globalnih standarda za bezbednost hrane verzija 8 (BRC Food) počela je 1. februara. Važan dodatak je i stavljanje posebnog akcenta na kulturu bezbednosti hrane, navodi se na portalu Kvalitet.

Treba napomenuti da je promena ta što su organizacije testirane na "standarde i vrednosti" u oblasti bezbednosti proizvoda i srodnih procesa.

Ovaj pregled će se u početku odvijati procenom akcionog plana koji je napisao viši menadžment organizacije, izjavio je Keli Kejzer, operativni menadžer za hranu u Vincotte ISACert.

To uključuje, između ostalog, opis aktivnosti koje moraju doprineti bezbednosti proizvoda u celoj organizaciji, kao i kako i kada se te aktivnosti sprovode. Naravno, evaluacija ovog plana ne bi trebala izostati, tako da, kako kaže Stefan Klaver, glavni ocenjivač u Vincotte ISACert, svaka organizacija suočava se sa različitim izazovima kada je u pitanju kultura bezbednosti hrane.

Osnova je u kojoj meri organizacija već ima viziju o tome, koje su vrednosti već prisutne i na koji način zaposleni imaju priliku da to učine. Naravno, deo toga je i kako omogućiti zaposlenima da donesu ispravne odluke, na primer obukom.

Izvor: eKapija
Foto: azernews.az

-