IN STORE in your country:
Srbija   Slovenija   Hrvatska   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Ponedeljak, 11.12.2017 || Marketing - Prodaja - Upravljanje timom  |  Održana PRilika 2017.  |  Održan Tikveš Wine Experience u Beogradu  |  Zbog salmonele povlače Lactalis mlečnu formulu i hranu za bebe  |  Apelacioni sud ukinuo rešenje o stečaju Srpske fabrike stakla  |  Dolazak Alibabe moguć do polovine 2018.  |  Renovirani marketi Mercatora u Bovcu i Kranjskoj Gori  |  Mars manjinski vlasnik kompanije Kind  |  Heineken gradi pivaru u Mozambiku   |  Mešovita privredna komora za čvršće ekonomske veze sa Turskom  |  Mercator želi da prodaje proizvode iz BiH  |  Skočile cene hrane  |  U Amazonu radi 120.000 robota  |  Gorenje omogućilo praksu za učenike stručnih tehničkih škola  |  Bambiju nagrada za najbolju volontersku akciju   |  Sotiris Kosturos novi generalni direktor BAT-a  |  Vlada o zabrani plastičnih kesa koja stupa na snagu 2019.   |  Renoviran hipermarket Spar Lendava   |  Mlinotest preuzeo trgovinu u Sv. Antonu   |  Super Vero nagrađuje za 15. rođendan  |   ||
   

Velika Britanija: Tesco predstavio vina sa nižim procentom alkohola

06.12.2017
esco je predstavio liniju od pet vina sa nižim procentom alkohola, koja se, kako kažu, praktično ne razlikuju u ukusu od njima sličnih vina sa visokim udelom alkohola.
 
 
 
Izbor uključuje Cabernet Tempranillo, Grenacha-Rosé i Sauvignon Blanc, a poslednja dva su dostupna i u penušavim varijantama. 
 
Iz Tesca kažu da je u proizvodnji vina upotrebljena inovativna tehnika pomoću koje je uklonjen alkoholni sadržaj, a zadržan ukus.
 
U prošloj deceniji, u Veliko Britaniji je za 18% smanjena konzumacija alkohola i sve više klijenata traži kvalitetan doživljaj uživanja u vinu bez alkohola, prokomentarisala je Tesco-ov stručnjak za vino Alexandra Runciman.

Poslednjih godina smo svedoci poboljšanja kvaliteta i izbora cidera i piva s niskim udelom alkohola ili bez alkohola, što je zaista bacilo vinski ekvivalent u senku, dodala je Runciman.

Svako od vina iz asortimana sadrži 0,5% alkohola i proizvedeno je u saradnji s vodećim međunarodnim proizvođačem vina Felix Solis. Biće dostupna u više od 700 trgovina širom VB, po ceni od 3 funte.

Pre ovog inovativnog lansiranja, dealkoholizovano vino proizvodilo se metodom kojom se uklanjao alkohol koji je zamenjivan šećerom i veštačkim aromama ili se puštalo da grožđe fermentiše do nivoa u kojem bi tečnost postala alkoholna, a da zapravo nije postala vino.

Izvor: www.esmmagazine.com

Nazad
 


 
 
 
back to top