IN STORE in your country:
Srbija   Slovenija   Hrvatska   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Nedelja, 30.04.2017 || Izašao je aprilski, 57. broj InStore magazina!  |  Gomex i Nelt u humanoj misiji  |  Pad prihoda i dobiti Coca-Cole  |  Ne treba nam "lex Mercator" za zaštitu kompanija  |  Direct Media osvojila Srebrni Warz za inovativne komunikacije   |  Nacionalno priznanje u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu za Delhaize Serbia  |  Najbolji primeri održivog razvoja   |  Rodoljub Drašković nudi Todoriću da preuzme poslovanje Agrokora u Srbiji  |  NALED izabrao novi Upravni i Nadzorni odbor   |  U Kinu prvo izvozimo jagnjeće meso  |  Atlantic ostvario značajan rast profitabilnosti u prvom kvartalu  |  Bakina Tajna na sajmu hrane u Madridu  |  Otvoren Kodijev park na Karaburmi  |  L’Oréal u samom vrhu po ekološkom učinku  |  Carlsberg obeležio 125 godina od osnivanja pivare u Čelarevu   |  „Cif čisti Srbiju“ prvi put u Beogradu  |  PepsiCo pokrenuo program podrške brendovima u nastajanju  |  4. MARKETING SUMMIT BEOGRAD - da li ste već rezervisali mesto?  |  Don Don otvara pogon u Zaječaru  |  Gorenje SmartFlex - Prepustite brigu o sudovima profesionalcu  |   ||
   

Hrvatska: Predstavljen projekat fabrike za preradu voća u Metkoviću

21.04.2017
U Metkoviću je predstavljen projekat prve fabrike za preradu voća, u sklopu kompanije Neretva fruits, zajedničkog projekta Stanić Grupe i Metković Razvoja, firme Grada Metkovića.
 
 
 
U prvoj fazi projekta biće uloženo oko šest miliona evra za potrebe izgradnje kapaciteta, nabavke opreme i tehnologije, kao i izrade dokumentacije. Celokupni pogon prostiraće se na 9.000 m2 i zapošljavaće u prvoj fazi projekta 50 radnika, dok se u narednim fazama projekta očekuje otvaranje dodatnih radnih mesta.

Otvaranje nove fabrike za preradu voća u Metkoviću planirano je pred berbu mandarina 2018. godine.
 
Reč je o fabrici koja će se u prvoj fazi projekta baviti preradom mandarina iz lokalnog uzgoja, dok se za drugu fazu planira proširenje prerade i na druge vrste voća, prvenstveno na preradu višnje maraske koja se trenutno ne prerađuje u Hrvatskoj. Plan proizvodnje za prvu godinu je 5.000 tona mandarina, očekuje se kratkoročni rast do 8.000 tona u prve tri godine, a dugoročni plan je prerada 10.000 tona mandarina godišnje.

Osnivači imaju želju da uključe u projekt što veći broj lokalnih uzgajivača i otkupljivača i tako osiguraju sirovinu za dalju preradu i proizvodnju sokova, marmelada i eteričnih ulja. Ovakav način poslovanja omogućava i Stanić beveragesu, članici Stanić grupe, naročito njihovom brendu Juicy kontrolu kvaliteta u svakoj fazi proizvodnje kao i stvaranje 100 % hrvatskog proizvoda.

Ovim putem želimo da pozovemo sve uzgajivače i otkupljivače mandarina da nam se jave kako bi osigurali dovoljne količine za potrebe naše nove fabrike. Takođe, želim da naglasim da je Stanić beverages osigurao dalji plasman proizvoda nastalih preradom mandarina i to prvenstveno u svojim fabrikama u Hrvatskoj i BiH, koje proizvode Juicy sokove, ali i kod stranih dobavljača i na novim tržištima MENA regije (Bliski istok i Severna Afrika),
izjavio je Ivan Bacci, predsednik Uprave Stanić beverages.

 


Nazad
 



 
 
 
back to top