IN STORE in your country:
Srbija   Slovenija   Hrvatska   BiH   Makedonija  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Nedelja, 19.11.2017 || Da li ste spremni za putovanje kroz svet trgovine budućnosti?  |  Predstavljamo teme i govornike: Digitalizacija - Srbija i tržišta u okruženju  |  Marketing - Prodaja - Upravljanje timom  |  Izašao je novembarski (63.) broj InStore magazina!  |  Dr.Oetker predstavio Slani i Slatki miks  |  Heineken radionica o alkoholu i vožnji  |  Odluka o stečaju SFS-a 21. novembra   |  Whole Foods nudi veća sniženja Amazonovim premijum članovima  |  Fruška gora dobija Hram vina i vinariju  |  Nema rasta bez digitalne strategije  |  Gorenje širi proizvodnju   |  Podrum Vukoje otvara destileriju i uljaru   |  Usaglašen Sporazum Srbije i Turske o podsticanju i zaštiti investicija  |  Tonnies jedan od tri investitora koja su zakupila zemlju u Zrenjaninu   |  Mercator ostvario neto dobit   |  Rast prihoda za Metalac   |  Edukativne radionice Delhaizea i Sekopaka   |  Proizvodnja Argete od danas i u Pensilvaniji  |  Rekordan broj prijava na takmičenje Sempler   |  Gorki list predstavio brend Gor-Chi  |   ||
   

POSETA: Novinari posetili Najlepše želje za 95. rođendan

13.11.2017
Povodom svog 95. rođendana, Najlepše želje su otvorile vrata svoje fabrike i tako ugostile predstavnike medija, koji su obišli najsavremenija postrojenja za proizvodnju ove čokolade.
 

 
Kako je rečeno tom prilikom, širenjem svog portfolia Najlepše želje održavaju poziciju prvoplasiranog domaćeg proizvoda na srpskom tržištu.

Novinarima su, prilikom obilaska fabrike, tehnolozi objasnili proces pravljenja čokolade i proveli ih kroz sve faze njenog nastajanja. Kako su istakli tehnolozi, čokolada Najlepše želje se pravi isključivo od čistog, visoko kvalietnog kakao butera, po čemu se razlikuje od drugih proizvoda na tržištu. Tom prilikom uverili su novinare da su Najlepše želje prava čokolada, jer se u nju uopšte ne dodaju biljne masnoće, aditivi i veštačke arome i boje.
 
 
 
Prva faza u proizvodnji je pažljivo mešanje i homogenizacija svih sastojaka. Zatim masa prolazi kroz niz teških valjka za usitnjavanje do nastanka malih čokoladnih čestica. Ova faza daje Najlepšim željama njihov specifičan ukus, miris, teksturu i finu topljivost. Sledi končiranje, koje je ustvari nastavak homogenizacije čokoladne mase, svih pažljivo odabranih sastojaka Najlepših želja i njeno oplemenjivanje na visokoj temperaturi. U tom procesu se formira čuvena aroma Najlepših želja čokolade, objasnili su tehnolozi.
   
Prema rečima Jelene Petrović, marketing menadžera, ova poseta je upriličena baš na današnji dan, kada se obeležava Svetski dan pažnje, koji su Najlepše želje uvele u Srbiju još pre četiri godine. Ona je i dodala da će kompanija danas pažnju da posveti deci oboleloj od raka, koja su smeštena u okviru, u Srbiji prve, Roditeljske kuće pri Institutu za majku i dete i pokušaće svojim proizvodima da im ovaj dan barem malo ulepša.
 
Ove godine sa ponosom obeležavmo veliki jubilej - 95 godina od nastanka prve Štarkove čokolade, iako deluje da je to mnogo, mi se osećamo kao da smo tek počeli. Naše Najlepše želje sa svojom dugom tradicijom i širokim asortimanom održavaju poziciju prvoplasiranog domaćeg proizvoda na srpskom tržištu i imaju kontinuiran trend rasta što govori o njihovoj dodatnoj vrednosti koju osećaju i potrošači, što potvrđuju i ostvareni poslovni rezultati, izjavila je, povodom jubileja, Snežana Teodorović, marketing direktor Soko Štarka, Atlantic Grupa.
 

 
 
 

Nazad
 


 
 
 
back to top